Valencia CF05 enero 2022

CRÒNICA | El Valencia CF s'imposa al FC Cartagena i avança cap als huitens de final de la Copa del Rei (1-2)

Carlos Soler i Cheryshev, autors dels punts valencianistes en Cartagonova

Victòria del Valencia CF davant l'FC Cartagena en un partit intens i disputat de principi a fi. L'equip va començar avançant-se amb un magistral llançament de falta de Carlos Soler, però Ortuño, de penal, va equilibrar la balança en un últim tram en el qual el conjunt murcià va fer un pas al capdavant, protagonitzant diverses accions de perill sobre la porteria valencianista. Quan la pròrroga semblava inevitable, no obstant això, Cheryshev va anotar el 1-2 definitiu que serveix al Valencia CF per a retrobar-se amb el triomf i assegurar el bitllet als huitens de final de la Copa del Rei.

No volia sobresalts l'equip en Cartagonova i va eixir pel partit amb concentració i intensitat des del primer minut. Davant un FC Cartagena que va mostrar un gran nivell competitiu malgrat les rotacions, el Valencia CF va trucar a la porta de Prior amb decisió en diverses ocasions. Primer ho va fer amb una gran jugada de Yunus Musah, que va arrancar en el centre del camp i després d'una gran combinació va plantar a l'equip en l'àrea xicoteta. Després, Diakhaby va disposar d'una rematada clara que es va ser desviat per molt poc. I passada la mitja hora de joc, a la fi, va arribar el punt valencianista.

Falta a l'altura de la frontal de l'àrea, posició teòrica per a un esquerrà i Carlos Soler que tornava a exhibir la seua classe una vegada més amb un tret impecable. El ‘10’ va superar la barrera amb facilitat i va perforar la xarxa de la porteria del FC Cartagena per a avançar al Valencia CF. No es va rendir el conjunt murcià malgrat el desavantatge en el marcador i va continuar buscant camins cap a la porteria de Jaume Domènech, que va quallar una actuació molt sòlida, evitant l'empat en dues ocasions, l'última d'elles una acció en la qual els locals van reclamar penal sobre Boateng.

Després del descans el Valencia CF va eixir a la gespa amb l'objectiu de tractar de definir com més prompte millor la trobada i en els primers minuts del segon acte l'equip es va estavellar contra els guants de Prior en una doble jugada de clar perill. L'equip va mossegar a dalt, va robar i primer Hélder Costa i després Marcos André van tindre en les seues botes el 0-2, però el portera local es va engrandir, guanyant-se l'ovació de Cartagonova, en tapar qualsevol buit en la porteria. El Valencia CF va continuar insistint i passada l'hora de joc un tret de Gayà va eixir llepant el cep del pal.

El conjunt murcià no havia dit la seua última paraula i en el 74’ Ortuño va aprofitar un llançament des del punt de penal per a igualar novament la trobada. Després de l'empat, l'FC Cartagena va fer un pas avant i va protagonitzar diverses aproximacions de perill, mentre que en el 87’ Simón rebanyava la pilota sobre la mateixa línia de gol evitant el gol a última hora. Quan el partit semblava encaminat cap a la pròrroga, no obstant això, va aparéixer Cheryshev per a desequilibrar la balança manant al fons de la porteria un rebutge després d'una falta molt ben llançada per Wass. El divendres el Valencia CF estarà en el sorteig dels huitens de la Copa.

Fitxa tècnica

1. FC CARTAGENA: Prior, Andújar, Pablo Vázquez, Bodiger (Rubén Castro, 95’), Boateng (De Blasis, 57’), Simón, Mo Dauda, De la Bella (Luna, 95’), Nacho Gil (Álex Gallar, 67’), Okazaki (Neskes, 57’) i Ortuño.

2. VALENCIA CF: Jaume Domènech, Wass, Diakhaby (Omar Alderete, 46’), Hugo Guillamón, Jesús Vázquez, Carlos Soler, Racic (Koba Leïn, 59’), Yunus Musah (Cheryshev, 71’), Hélder Costa (Gayà, 59’), Hugo Duro i Marcos André (Guedes, 88’).

GOLS: 0-1 Carlos Soler, 34’; 1-1 Ortuño (p), 75’; 1-2 Cheryshev, 92’.